EHBO aan kinderen
veiligheid

EHBO toepassen aan kinderen

EHBO aan kinderen moeten toepassen komt vaker voor dan je denkt. Het is altijd belangrijk dat je weet wat je moet doen als er een ongeval plaatsvindt. Of het nu om een klein ongeval gaat of een ernstig ongeval, wanneer jij erbij bent en op de juiste manier handelt, dan kun je zelfs levens redden. 

Zelf ben ik juf op een basisschool en ik heb elke dag een groep van 28 kleuters om mij heen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is erg belangrijk dat ik direct kan inschatten wat ik moet doen en hoe ernstig iets kan zijn. omdat ik vorige week weer op de herhaalcursus ben geweest bij G4S veiligheidstrainingen, bedacht ik mij dat ik deze aanrader moest delen op dit blog. Want ook als moeder is het belangrijk om te weten wat je moet doen bij een ongeval. Immers vinden deze niet alleen op scholen plaats maar zelfs het meest thuis.

EHBO aan kinderen

Een stuk zelfverzekerder

Nu ik EHBO aan kinderen kan toepassen, ben ik een stuk zelfverzekerder. Gelukkig heb ik nooit iets ernstigers meegemaakt dan een knie die flink geschaafd is. Als de kleuters buitenspelen, gaat het er wel eens flink hard aan toe op het klimrek. Soms houd ik eerlijk gezegd mijn hart nog wel eens vast. 

Ik raad je aan om eens op de website te kijken. Hier vind je veel informatie op en krijg je het besef van de noodzaak eigenlijk om in het bezit te zijn van een cursus of opleiding zodat je weet wat je moet doen bij een ongeval.

EHBO aan kinderen