SEO specialist
Marketing

Wat is een SEO specialist en waar kan ik er een vinden?

Een eigen website hebben is een zaak, een website hebben die scoort bij het brede publiek is nog helemaal iets anders. Jouw website mag nog zo mooi en uniek zijn, mag perfecte gebruiksvriendelijk zijn en de inhoud mag buitengewoon zijn, als je geen bezoekers aantrekt, laat je veel kansen liggen. Aandacht hebben voor waar mensen naar zoeken en hen vervolgens naar jouw website leiden, daar gaat het bij SEO specialist allemaal om.

Waar staat SEO voor?

SEO, Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat een website hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger je scoort in de zoekresultaten van Google, hoe meer bezoekers jouw website krijgt en hoe meer potentiële kopers voor jouw product of dienst je bereikt. SEO een goedkope en zeer doeltreffende marketingtechniek om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen, zeker van mensen die je normaal gesproken niet zou bereiken.

SEO specialist

Wat doet een SEO specialist voor jou?

In de eerste plaats zal er een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd worden. Op basis van het profiel van jouw doelpubliek wordt hier nagegaan wat de meest gebruikte zoekwoorden zijn. Die zoekwoorden worden dan verwerkt in de content van jouw website, wat ervoor zorgt dat mensen die op zoek zijn naar een bepaald onderwerp, product of dienst op jouw website terecht komen. Na het SEO vriendelijk maken van jouw website, zal de specialist ook blijven opvolgen wat de nieuwe trends van bezoekers zijn en de nodige aanpassingen doorvoeren, het is een continu proces dat inspeelt op veranderend gedrag van jouw bezoekers.

Om hoog te scoren in de resultaten van Google wordt ook de gebruiksvriendelijkheid van jouw website in rekening gebracht, ook hier zal door jouw specialist dus aan gewerkt worden. Een website die traag werkt en waar je verschillende overbodige stappen moet zetten om te vinden wat je zoekt, zijn een echte afknapper voor bezoekers en dus absoluut te vermijden.

Op zoek naar een SEO specialist?

Veel webdesigners hebben hun eigen specialisten die jou verder kunnen helpen, het is een extra dienst die ze aanbieden om jouw tevredenheid te verhogen. Marketingbureaus, adviesbureaus, copywritingbureaus of freelancers bieden ook SEO diensten aan, het komt erop aan net diegene te vinden die de klik kan maken met jouw bedrijf en inzicht heeft in jouw doelen en doelpubliek. Vraag informatie op bij verschillende aanbieders en vergelijk hun aanbod en prijzen, hier durven nogal eens grote verschillen in bestaan. Je kan steeds vragen naar hun portfolio en zo nagaan of de techniek die ze gebruiken ook voor jouw website geschikt is en of de manier van werken jou ligt.