civiele techniek vacatures
Zakelijk

Welke functies vallen onder de civiele techniek vacatures?

Op dit moment zijn veel werkgevers op zoek naar nieuwe mensen voor in de civiele techniek. Het gevolg hiervan is dat er veel civiele techniek vacatures open staan. Echter hebben veel mensen al wel eens van de term gehoord, maar weten een aantal mensen in Nederland niet wat de civiele techniek inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen, de term is redelijk complex. Een oorzaak hiervan is dat er zo veel verschillende banen en werkzaamheden binnen deze sector vallen. 

civiele techniek vacatures

Welke sectoren vallen in de civiele techniek?

De civiele techniek is ontzettend breed. Bovendien is de naam relatief nieuw. Voorheen heette deze sector de weg- en waterbouw. Daarnaast is er nog een sector aan toegevoegd. Deze sector is de constructie. Door deze drie uitgebreide sector, zijn er erg veel verschillende banen mogelijk. Je kunt er voor kiezen om vanuit binnen te werken. Daarentegen is het ook mogelijk om continue buiten aan het werk te zijn. Echter is een combinatie van beide ook mogelijk. 

civiele techniek vacatures

Toekomst van de civiele techniek

De toekomst van de civiele techniek is lastig in te schatten, tenminste op het gebied van personeel. Er is op dit moment namelijk (te) weinig nieuwe aanwas van goed personeel. Echter is het wel zo dat de sector altijd zal blijven bestaan. Alles omtrent de civiele techniek is immers altijd nodig. Iedereen zal bijvoorbeeld zijn toilet door moeten blijven spoelen en van A naar B kunnen lopen of rijden.