signage software
Zakelijk

3 tips voor digital signage

Zelf digital signage ontwerpen voor signage software kan heel eenvoudig zijn! Je moet alleen wel weten wat je doet. De onderstaande tips kunnen je in ieder geval al een eind op weg helpen.

signage software
  1. Kies de juiste ratio

Als je je content in een onjuiste ratio maakt, kan het zijn dat er een deel wegvalt. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom altijd voor de juiste ratio. Dit is bij horizontale digitale televisieschermen 16:9 en bij verticale digitale televisieschermen 9:16. Bij computers, tablets en smartphones kan de ratio anders zijn, dus houd hier dan rekening mee.

  1. Zorg voor de juiste resolutie

De resolutie staat voor het aantal pixels waaruit een afbeelding bestaat. Des te meer pixels, des te scherper de afbeelding. Het is belangrijk dat je afbeeldingen altijd voldoen aan de minimale resolutie van het beeldscherm, omdat ze anders wazig kunnen worden.

signage software

Voor verschillende beeldschermformaten zijn dit de resoluties:

960 x 540 pixels – quarter HD
1280 x 720 pixels – standard HD or “HD ready”
1920 x 1080 pixels – full HD
3840 x 2160 pixels – ultra HD

  1. Maak de tekst groot genoeg

Je wilt natuurlijk niet dat de tekst op je digital signage te klein en niet meer goed leesbaar is. Test het daarom van tevoren uit op het beeldscherm je het wilt weergeven. Ga op drie meter afstand staan en kijk of je de tekst nog gemakkelijk kunt lezen. Vaak is een tekst met een grootte van 20 tot 30 punten op twee meter afstand goed leesbaar.