Bedrijven en Bedrijfsleven

5 Tips voor het Verkrijgen van een ledenpas met RFID-chip

Ondernemers die hun klanten graag een ledenpas willen geven, hebben tegenwoordig de mogelijkheid om RFID cards te laten maken. Dit is een handige en moderne variant van de ouderwetse papieren pasjes, waarmee klanten zich snel en gemakkelijk kunnen identificeren. In dit artikel delen we vijf belangrijke tips die ondernemers kunnen gebruiken bij het verkrijgen van zo’n pas.

Kies het juiste formaat

Als je besluit tot het laten maken van pasjes het juiste formaat te kiezen. Een te groot formaat kan onhandig zijn voor klanten om mee te nemen, terwijl een te klein formaat wellicht minder opvalt en daardoor sneller verloren raakt. Kies daarom voor een formaat dat past bij de aard van je bedrijf en dat ook gemakkelijk past in een portemonnee of tas.fid

Hou rekening met het gebruik van een lanyard of sleutelhanger

Sommige ondernemers kiezen ervoor om hun ledenpas te kunnen bevestigen aan een lanyard of sleutelhanger. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de pas gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken tijdens bijvoorbeeld evenementen of andere activiteiten.

Kies voor een betrouwbare bedrukking

Een ledenpas met RFID-chip kan worden voorzien van een bedrukking met bijvoorbeeld een merknaam of logo. Let er hierbij op dat de bedrukking van goede kwaliteit is en niet snel zal vervagen of beschadigen. Zo blijft de pas ook na veelvuldig gebruik representatief.

Ontwikkel een passend systeem voor gebruik

Een ledenpas met RFID-chip biedt veel mogelijkheden voor het volgen van klantgedrag en het aanbieden van gepersonaliseerde aanbiedingen of services. Ontwikkel hiervoor eventueel een eigen systeem of gebruik bestaande software waarmee je de informatie op de chip makkelijk kunt uitlezen.

Zorg voor een veilige opslag van het pasje

Een RFID-chip bevat persoonlijke informatie van de klant en het is daarom belangrijk om deze informatie goed te beschermen. Zorg voor een veilige opslag van de pasjes en informeer klanten over de manier waarop de gegevens worden opgeslagen en gebruikt.

Conclusie

Een ledenpas met RFID-chip biedt veel voordelen voor zowel de ondernemer als de klant. Met behulp van deze tips kunnen ondernemers een pas maken die niet alleen praktisch en veilig is, maar ook mooi aansluit bij de uitstraling van het bedrijf. Zo wordt de ledenpas niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk voor klanten om te gebruiken.