Zakelijke tips

Drie heerlijke koffiesoorten gezocht? Klik hier!

Koffie is wereldwijd een geliefde drank, en de diversiteit ervan strekt zich ver uit, van bonenkeuze tot bereidingswijze. Hier bekijken we de drie meest voorkomende soorten koffie die je in cafés en thuis tegenkomt. 

1. Espresso:

Espresso is de krachtige basis voor veel koffiedranken. Het wordt gemaakt door heet water met hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen. Het resultaat is een geconcentreerde, rijke koffie met een dikke crema bovenop. Espresso wordt vaak puur geserveerd in kleine kopjes, maar kan ook de basis vormen voor dranken zoals cappuccino en latte.

2. Filterkoffie:

Filterkoffie wordt bereid door grof gemalen koffiebonen in een papieren filter te plaatsen en heet water erdoorheen te laten druppelen. Dit levert een milde, heldere koffie op met een subtiele smaak. Het is populair vanwege de eenvoudige bereidingswijze en wordt vaak in grotere hoeveelheden gezet voor bijeenkomsten.

3. Cappuccino:

Cappuccino is een melkrijke koffiedrank die bestaat uit een shot espresso, gestoomde melk en melkschuim. Het heeft een evenwichtige verhouding tussen koffie en melk, met een lichte schuimlaag bovenop. Cappuccino staat bekend om zijn romige textuur en is een favoriet onder liefhebbers van melkachtige koffie. Hoewel dit de drie meest voorkomende soorten koffie zijn, zijn er talloze variaties en bereidingsmethoden om te verkennen.

Wil jij heerlijke koffie kopen? Klik hier!