Bedrijven en Bedrijfsleven

Wil jij een sloopauto verkopen?

Een sloopauto verkopen, het klinkt misschien een beetje vreemd. Want wie heeft er nu een auto die in zo’n slechte staat is dat de sloop nog de enige optie is? Meestal zal het immers zo zijn dat jij jouw auto inruilt bij jouw garage op het moment dat deze nog in een redelijk goede staat is. En een sloopauto verkopen, dat betekent dat er ook iemand moet zijn die er geld voor overheeft, die jou wil betalen voor een wagen die in een dusdanig slechte staat is dat sloop nog als de enige optie gezien wordt. Hoe zit dit nu allemaal precies?

Wanneer sloopauto verkopen?

Auto’s worden in Nederland zelden meer afgereden. Veel autobezitters kopen om de paar jaar een nieuw exemplaar of een goede occasion. Wanneer kan het dan gebeuren dat je een sloopauto verkopen wilt? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als jij besluit om een oudere wagen toch helemaal af te rijden. Net zo lang er mee te rijden tot deze echt niet meer door de keuring komt. Natuurlijk zijn reparaties dan vaak nog wel mogelijk, maar die zijn op dat moment dan zo prijzig dat reparatie gewoon echt niet uit kan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een sloopauto verkopen wilt omdat je er een ongeluk mee hebt gehad. De beschadigingen na een ongeval zijn vaak dusdanig dat het niet rendabel is om nog voor reparatie te kiezen. De vraag is in beide gevallen hoe jij dan nog van je auto afkomt. Je mag vaak al blij zijn als iemand hem over wil nemen zonder dat dit jou geld kost. Maar er ook nog voor betaald krijgen? Dat klinkt toch wel te goed om waar te zijn! Maar het kan, via sloopautoverkopen.com! Je kunt aan dit bedrijf jouw sloopauto verkopen, waarna onderdelen uit jouw wagen nog weer hergebruikt kunnen worden bijvoorbeeld.

Hoe werkt het?

Je vraagt je nu misschien af hoe een sloopauto verkopen via deze onderneming precies werkt. Eigenlijk werkt het heel erg eenvoudig:

  • jij meldt je auto bij hen aan via telefoon, WhatsApp, sms of mail
  • een medewerker neemt contact op om de kenmerken door te nemen
  • er wordt een afspraak gemaakt voor het ophalen van de wagen
  • bij het ophalen ontvang jij het vrijwaringsbedrijf en het afgesproken bedrag in contanten

Eigenlijk hoef je er dus zelf maar heel weinig voor te doen, je hoeft alleen maar je auto bij hen aan te melden en de juiste gegevens door te nemen. Zij bepalen dan voor welk bedrag jij je sloopauto verkopen kunt aan hen en ga je akkoord, dan wordt het verder allemaal voor jou geregeld. Zij melden zelfs jouw voertuig af bij de belastingdienst en de RdW. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een kopie van het vrijwaringsbedrijf te versturen naar jouw verzekeraar om de verzekering stop te zetten. Jouw voertuig gaat vervolgens naar een demontagebedrijf of een autoschadebedrijf en wordt daar op een milieuvriendelijke wijze verwerkt. Wil jij meer informatie hierover of wil jij meteen je sloopauto verkopen? Neem dan gerust eens contact op met de experts van sloopautoverkopen.com!