opleiding boekhouden
Financieel

Alles over de opleiding boekhouden

Tijdens de opleiding boekhouden word je klaargestoomd om een boekhouding medewerker te worden. Zo leer je onder andere om te gaan met de financiële administratie van een bedrijf. Hierbij maak je kennis met de boekhouding en krijg je ook op een efficiënte en eenvoudige manier inzicht in verschillende boekhoudtechnieken. De opleiding boekhouden bestaat in totaal uit 10 lessen van 3 uur die volledig op het boekhoudkundig gebied ingaan. Het is een zeer interessante opleiding voor mensen die graag op een boekhouding willen werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn binnen een klein of middelgroot bedrijf. 

Geen specifieke vooropleiding nodig

Als je de opleiding boekhouden gaat volgen hoef je geen specifieke vooropleiding te hebben. Je moet natuurlijk wel goed de Nederlandse taal begrijpen, zowel in woord als geschrift. Het is zeer interessant om een opleiding boekhouden te volgen omdat het een veel gevraagde opleiding is voor werkgevers. Dit komt doordat iedere organisatie een financiële administratie voert en doordat het belangrijk is om hier de juiste persoon voor in dienst te hebben. 

opleiding boekhouden

Met of zonder vervolgopleiding

Als jij je verder wilt opleiden kun je na de opleiding boekhouden kiezen om een vervolgopleiding te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ver vervolgopleiding Basiskennis Calculatie of Praktijkdiploma Boekhouden te doen. Tijdens deze opleidingen kun jij jezelf verder in de financiële administratie verdiepen en kun je bij nog meer organisaties aan de slag. De cursus boekhouden zelf bestaat uit veel verschillende onderdelen. Hierdoor is de opleiding boekhouden op zich al erg breed en genoeg om bij veel organisatie aan de slag te gaan. Tijdens een opleiding boekhouden leer je alles over onderdelen zoals belastingen, dagboeken, De Besloten Vennootschap, duurzame productiemiddelen en nog veel meer.