zelfroosteren
Zakelijk

De voordelen van thuiswerken

Thuiswerken kan een ideale oplossing zijn als je liever niet lang met het openbaar vervoer wil reizen en je een betere balans tussen werk en privé wil opzoeken. Sinds de corona pandemie zijn er erg veel mensen die gedeeltelijk vanuit huis werken en gedeeltelijk op kantoor werken. Deze combinatie merken velen is erg fijn, met name voor mensen die hoogsensitief zijn of introvert, omdat je je dan iets kan afsluiten van te veel prikkels en je in je eigen vertrouwde omgeving kunt werken. Tegenwoordig gaan ook heel veel meetings nog steeds online en zijn business trips naar de andere kant van de wereld nog geen verleden tijd, maar zeker een stuk minder voorkomend. Ook belangrijk is het rooster maken zodat dit goed gebeurd.

Je geeft minder geld uit 

Allereerst zorgt meer thuiswerken ervoor dat je minder geld uitgeeft. Het heeft dus een positief effect op je portemonnee! Zo geven veel mensen aan dat ze bijvoorbeeld veel geld uitgaven aan koffie of een snack voordat ze de deur uitgingen en alles bij elkaar opgeteld kan dat in een maand aardig oplopen. Ook bespaar je op de trein of bus of als je met de auto gaat zowel voor het onderhoud van je auto als de benzine. Daarnaast, als je kinderen hebt, hoeven je kinderen niet of minder vaak naar de kinderopvang, wat ook aardig wat geld kan schelen.

Werk waar je wil

Daarnaast is een groot voordeel van thuiswerken dat je kan werken waar je maar wil overal ter wereld. Als je van reizen houdt dan geeft thuiswerken je erg veel vrijheid om zowel te reizen en culturen te ontdekken en daarnaast ook wat te verdienen. Zo kan je verhuizen naar jouw droomlocatie! Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er werknemers kunnen zijn die af en toe vragen om fysiek eens op kantoor een meeting bij te wonen. Daarom moet je van te voren goed kijken of dit noodzakelijk is bij het ondertekenen van je contract. Zelfroosteren is een nieuwe ontwikkeling die we tegenwoordig steeds vaker voorbij zien komen. Vooral in de zorg is zelfroosteren een middel wat zeer populair is.