Tips

Houtworm laten behandelen

Wat waren wij blij dat de mogelijkheid bestaat om houtworm behandelen. Als eigenaar van een grote speeltuin met houten attributen was het even schrikken toe op een dag een gedeelte van een glijbaan afbrak. Gelukkig was er niemand gewond geraakt, maar de schrik zat er flink in. Voor hetzelfde geld was er wel iemand op dat moment aan het glijden en waren de gevolgen vreselijk. Maar gelukkig was dit niet zo en was dit in een nacht gebeurd. Natuurlijk was ik bang dat er vandalen over het hek waren geklommen, maar gelukkig was dat niet de oorzaak. Toen ik namelijk het stuk glijbaan beter bekeek zag ik dat de paal helemaal verrot was, meteen alle andere speeltoestellen nagekeken en wat mij opviel waren allemaal kleine gaatjes in de palen.  

Vervelende beestjes

Meteen heb ik er een erkend bedrijf bijgehaald om na te laten kijken wat er precies in onze speeltuin aan de hand was. Bij controle van de speeltoestellen kreeg ik te horen dat ik redelijk op tijd was. Mijn speeltuin was namelijk het adres geworden van ongedierte. Daarom was het verstandig om elk toestel tegen houtworm te behandelen. Twee toestellen waren niet meer te redden en deze moesten vervangen worden. Helaas moest de speeltuin twee dagen dicht, maar veiligheid was wel nummer één in dit geval.  

Het erkende bedrijf heeft met zorg alle toestellen behandeld en daarna kregen wij de bevestiging en de garantie dat onze “gasten”met de Noorderzon waren vertrokken. De kinderen konden weer onbezorgd komen spelen.