Wiegebeld
Zakelijke tips

Wie heeft mij gebeld?

Soms word je op je vaste lijn maar ook op je mobiele telefoonnummer gebeld door iemand met een nummer dat je niet kent. De meeste nummers heb je opgeslagen in je eigen telefoonboek dus als het een onbekend nummer is vraag je je wellicht af: ‘Wie heeft mij gebeld?’. Je kunt eenvoudig een telefoonnummer zoeken op internet als je graag wilt weten of het van een betrouwbaar persoon afkomstig is.

Kijk op Wiegebeld.nl

Ga hiervoor bijvoorbeeld naar de site van Wiegebeld.nl Op deze website kun je eenvoudig een telefoonnummer zoeken. Dit kan zowel een vast als mobiel nummer zijn, dat maakt niks uit. Wiegebeld.nl trekt voor jou het nummer na dat je ingevoerd hebt. Ze beschikken over een database met veel telefoonnummers waar mensen reeds een reactie over achtergelaten hebben.

Wiegebeld

Vast of mobiel

Als je het nummer ingevoerd hebt zie je wat voor nummer het is. Stel, je wilt een telefoonnummer zoeken van een vaste Nederlandse lijn. Dan krijg je na het invoeren in beeld waar dit nummer zich ongeveer bevindt in Nederland. Voer je een mobiel nummer in dan krijg je te zien bij welke provider dit geregistreerd staat. Nu wordt echter je vraag ‘Wie heeft mij gebeld?’ nog niet direct beantwoord. Omdat je niet lastig gevallen wilt worden door bellers die je bijvoorbeeld iets willen verkopen of die niet betrouwbaar zijn roept Wiegebeld.nl mensen ook op om hun gegevens en een reactie achter te laten op de website als ze gebeld zijn door een bepaald nummer.

Laat zelf ook informatie achter

Als je door iemand gebeld bent en je hebt wel opgenomen maar denkt dat het niet helemaal zuivere koffie is dan hoef je dit nummer maar door te geven aan Wiegebeld.nl en slaan zij het op. Hiermee kunnen ook andere mensen een telefoonnummer zoeken. Het doorgeven is eenvoudig: je laat je naam achter en het nummer waar het om gaat. Je kunt als je wilt ook een bericht invullen waarin je aangeeft wat er bijvoorbeeld gezegd werd in het gesprek en hoe de persoon aan de andere kant overkwam. Ook kun je aangeven wat je indruk was van het gesprek. Dit doe je door middel van een positief of negatief duimpje aan te vinken maar je kunt ook neutraal blijven.

Help andere mensen

Tenslotte klik je op Indienen en wordt je reactie verstuurd. Een telefoonnummer zoeken wordt zo heel makkelijk en je hoeft niet meer af te vragen ‘Wie heeft mij gebeld?’. Je kunt er anderen mee helpen als je je eigen reactie achterlaat, zeker als het een onbetrouwbare kwestie is naar jouw idee. Hoe meer mensen een reactie achterlaten omtrent een bepaald nummer hoe groter het bestand wordt dat Wiegebeld.nl heeft. Dan kun je ook steeds meer informatie terugvinden over bepaalde nummers. Zeker voor mensen die graag dingen kopen via internet kan dergelijke informatie zeer belangrijk zijn. Als je bijvoorbeeld wel eens iets koopt via Marktplaats wordt veelal het nummer van de verkoper vermeld. Als je zeker wilt weten of deze betrouwbaar is en jij je spulletjes na betaling ook daadwerkelijk ontvangt kun je altijd even eerst het telefoonnummer zoeken om te kijken of er andere mensen zijn die ervaring hebben met deze verkoper.