flexfolie
Produkt

5 goede redenen om je textieldruk met flexfolie te realiseren

Als het je wens is een of meerdere stukken textiel van een mooie opdruk te voorzien, dan ligt het voor de hand dat je een transferpers en/of een snijplotter in huis haalt. Door gebruik te maken van flexfolie kun je de bedrukking vervolgens daadwerkelijk realiseren. We noemen hier niet voor niets flexfolie als voorbeeld. Hieronder lees je welke voordelen flexfolie biedt ten opzichte van andere materiaalsoorten met hetzelfde doel.

flexfolie

Weinig initiële kosten

Door met flexfolie te werken zorg je ervoor dat je met weinig initiële kosten te kampen hebt. Naast de folie zelf heb je alleen een snijplotter en/of een transferpers nodig. Je hoeft dan ook niet overweldigend veel items te plotten om je beginkosten eruit te halen.

Weinig kosten per transfer

We blijven nog even bij het financiële aspect. Flexfolie is namelijk bijzonder rendabel bij zowel het realiseren van kleine als van grote aantallen bedrukkingen. Per transfer vallen de kosten hoe dan ook relatief laag uit. Hoe laag het precies zal zijn hangt af van het type flexfolie dat je gebruikt, hoe groot de vellen en de rollen zijn en of je nog eens folie kunt hergebruiken. Ook het type snijplotter dat je gebruikt speelt een rol. Met grote rollen folie en een grote plotter kun je in theorie de hoogste efficiëntie behalen.

Snel

Wanneer je werkt met flexfolie zul je merken dat je weinig tijd bent aan het verwezenlijken van je bedrukking. Dit komt mede door de beperkte voorbereidingstijd die je moet besteden en door het feit dat je tussentijds nauwelijks hoeft te wachten. 

Flexibel

Flexfolie is verder enorm flexibel, in de zin van rekbaar. Dit maakt deze folie tot ideaal bedrukkingsmateriaal voor op textielproducten

Special effects

Tenslotte is het met flexfolie mogelijk om speciale effecten te bewerkstelligen. Zo geef je je textielproduct nog meer cachet. Met diverse andere bedrukkingstechnieken is dit niet mogelijk.