Financieel

Wat is een goudbaar?

Goud is al eeuwen lang een waardevol product, als je investeert in goud kan je een goudstaaf krijgen voor in de kluis goudbaar is een ander woord voor goudstaaf. Maar is goud eigenlijk wel een veilige of interessante investering? En wanneer kan je dan het beste in goud investeren? In dit blog proberen we je antwoord op deze vragen te geven en wie weet ga je hierna ook wel investeren in goud.

Veilige investering

Goud is een hele veilige investering dit omdat de koers van goud heel erg stabiel is, de waarde van goud blijft dus heel erg gelijk. Dit maakt het met name in deze tijd een erg interessante investering. Omdat vandaag de dag de rente op het spaargeld heel laag is heeft het dus bijna geen zin om bij de bank geld te sparen. Als je vandaag de dag veel geld op de bank hebt staan moet je bijna gaan betalen om het daar te laten staan. Daarom is dus een deel van het grote spaargeld investeren in goud een goede optie. Je betaald geen rente en de waarde van je spaargeld blijft hoogstwaarschijnlijk hetzelfde en elke stijging is natuurlijk mooi meegenomen. We zien het steeds vaker dat mensen deze keuze maken, en als je dus in goud investeert krijg je hoogstwaarschijnlijk een goudbaar om in de kluis te bewaren.

Waarom is er zoveel vertrouwen in goud?

Er is al voor een lange tijd heel veel vertrouwen in goud, hoe komt dit nou precies? Hieronder hebben we een paar redenen hiervoor voor je op een rijtje gezet om het wat duidelijker te maken.

Iets bekends

Goud is voor iedereen een bekend product iedereen weet hoe goud eruit ziet en hoe het voelt. Omdat het zo’n bekend iets is geeft dat een gevoel van vertrouwdheid voor de investeerder. Er wordt geld gestopt in iets tastbaars, in tegenstelling tot bijvoorbeeld crypto geeft dat dus een veel veiliger en bekender gevoel. 

Jarenlang een vaste hoge waarde

Goud is natuurlijk een heel oud edelmetaal en het werd vroeger al gebruikt als betaalmiddel vanwege haar waarde. Omdat het dus al zo lang in omloop is heeft goud een imago gekregen van iets wat er voor altijd zal zijn. Dit komt ook omdat goud in tegenstelling tot valuta’s in stand is gebleven in moeilijkere tijden.

Voor meer info over goud of investeren in goud kijk dan even op  Doijer & Kalff