Zakelijke tips

Capacitief touchscreen

Een capacitief touchscreen is een zeer mooie uitvinding. Dit is een scherm waar je alleen maar met de vingers, of een speciaal gemaakte pen kan bedienen. Vooral bij de mobiele telefoons en tablets zijn deze schermen te vinden. Maar ook in bedrijven is dit een zeer makkelijke bediening. Bovendien is het een stuk hygiënischer en makkelijker in gebruik.

Denk bijvoorbeeld in diverse ziekenhuizen door het hele land. Hier zijn tegenwoordig zuilen op elke afdeling neergezet, waar de patiënten die een afspraak hebben zich aan kunnen melden. Het enige wat zij moeten doen is hun ziekenhuis pasje tegen dit scherm aan te houden en hiermee komen de gegevens naar voren. Meteen is te zien bij welke arts zij de afspraak hebben en in welke wachtruimte zij plaats kunnen nemen.  

Een capacitief touchscreen in gebruik nemen

Sinds kort hebben wij binnen ons bedrijf ook diverse zuilen staan met deze beeldschermen. Vooral wanneer het erg druk aan de balie is, kunnen de bezoekers zich hier aanmelden. Voordeel is dat de baliemedewerkers hierdoor makkelijker de grote drukte aan kunnen. Al met al een geweldige uitvinding die ons bedrijf bijzonder goed heeft geholpen. 

Metafas is het bedrijf die deze uitvinding heeft gedaan en maakt regelmatig projecten met deze vorm van bedienen. Een erg leuk ontwerp was van een grote keten, die hadden speciale placemats ontworpen waar je door middel van een button muziek kreeg te horen. Ook in de industrie is dit bedrijf inmiddels niet meer weg te denken. Zo hebben zij al divers toepassingen kunnen maken in het maken van panelen en bedieningsschakelaars.