Zakelijke tips

Droombaan voor autofanaten

Ik ben drie jaar geleden begonnen met mijn droombaan. Ik werk sinds Augustus 2013 in een garage waar mensen een uniek tintje aan hun auto kunnen toevoegen. Denk hierbij aan het toevoegen van speciaal ontworpen velgen en unieke laklagen. Ik kan hierbij erg mijn creativiteit uiten. Samen met de rest van mijn team zorg ik ervoor dat de eigenaar een unieke auto krijgt waar geen tweede van bestaat. Ik ben tijdens projecten verantwoordelijk voor de laklaag en het algemene ontwerp van de auto. Het is een baan waar ik elke dag graag voor mijn bed uit kom en waar ik sinds jongs af aan al van heb gedroomd. Het ontwerpen van een auto en de klant vervolgens zien vertrekken met een glimlach is voor mij het mooiste dat er is.

Het is echter wel een lang proces van ontwerp tot de voltooiing van het project. Ik zal jullie voornamelijk vertellen over mijn verantwoordelijkheden binnen elk project. Het is altijd mijn eerste taak om de oude laklaag volledig van de panelen te verwijderen. Ik verwijder de laklaag en de grondverf met behulp van schuurpapier. Vervolgens krijgt het bladmetaal van de auto indien nodig een roestbehandeling. Als de auto is afgeplakt dan is de volgende stap om een laag primer aan te brengen en dit vervolgens 24 uur te laten drogen. Vervolgens zullen de kleuren van de lak worden gemengd zodat er een unieke kleur ontstaat die op geen enkele andere auto is aangebracht.

1

Ondanks dat ik op mijn werk beschikking toegang heb tot professionele apparatuur kan dit ook thuis worden gedaan. Het enige wat hiervoor nodig is, is schuurpapier, veiligheidsschoenen, een primer, blanke lak en een spuitbus. Het is voor mij als autofanaat het leukste werk dat er is. Het is geweldig om het verschil te zien in uiterlijk van de auto.