website
Websites

Een website laten maken? Houdt hier rekening mee

Wil jij een website laten maken en ben je op zoek naar de verschillende mogelijkheden? Dan is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. Het maken van een website vergt namelijk veel expertise en aandachtspunten. Als je hier in een vroeg stadium geen rekening mee houdt, kun je hier achteraf spijt van krijgen. Hieronder zullen we de belangrijkste aspecten benoemen waar je rekening mee dient te houden als je een website laten maken door een specialist. 

Denk aan responsiviteit bij website laten maken

Als eerst is het goed om rekening te houden met responsiviteit. Als je namelijk een website laten maken door een specialist, kan dit over het hoofd worden gezien. De meeste specialisten zullen het meenemen bij de ontwikkeling, maar het is altijd goed om dit extra te benadrukken. Door een responsieve website te hebben, zijn gebruikers op alle apparaten in staat om je website op een normale manier te kunnen raadplegen. Hierdoor weet je zeker dat je bezoekers op de smartphone de website goed kunnen raadplegen.

Het gebruiken van de juiste CMS

Bij een website laten maken is het ook van belang om een goed CMS-systeem te hebben. CMS staat voor Content Management System waarbij het mogelijk is om zelf aanpassingen te maken voor een website. Bij website wordt over het algemeen gekozen voor WordPress terwijl bij webshops voornamelijk Magento en WooCommerce worden gebruikt. De voordelen van deze programma’s zijn dat je eenvoudig zelf aanpassingen kunt maken. Waar je vroeger dus altijd naar de webbouwer terug moest om aanpassingen aan te vragen, is het hedendaags mogelijk om zelf deze aanpassingen te verrichten. Dit bespaart tijd en natuurlijk kosten.

Zorgen voor een snelle website

Bij een website laten maken is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je website zo snel mogelijk is. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het hebben van een website die niet snel laad, leidt tot vermindering van het aantal bezoekers. Dat is natuurlijk niet prettig en om deze reden is het goed om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden. Daarnaast is snelheid ook een van de belangrijkste parameters voor een goede indexering in de zoekmachines van Google. Aangezien dit een technisch aspect betreft is het altijd aan te raden om dit op voorhand aan te pakken zodat je achteraf niet weer een specialist in dient te schakelen.

Ranking Masters | De #1 in SEO!

Maak zelf alvast een tekening

Wat helpt voordat je een website laten maken door een specialist is het maken van een tekening. Tijdens deze tekening kun jij de website schetsen zoals jij hem voor ogen hebt. Doe vooral inspiratie op bij verschillende websites en verwerk deze ideeën vervolgens op papier. Als je vervolgens naar je website bouwer gaat, kun je deze ideeën eenvoudig overhandigen waardoor je direct een goede prijsopgave krijgt. In de praktijk zie je vaak dat veel mensen bepaalde widgets en features over het hoofd zien waardoor de prijs van de website hoger uitvalt. Dat is natuurlijk niet prettig en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.