outplacementtraject
Diensten

Hoe krijg je weer zo snel mogelijk een nieuwe baan?

Wil jij het liefst zo snel mogelijk weer een andere baan? Kun je, om welke reden dan ook, niet meer bij je vorige werkgever blijven? Dat is natuurlijk erg vervelend. Werken is fijn en je hebt het geld natuurlijk ook hard nodig. Misschien is het dan wel een hele goede optie om te kiezen voor een outplacementtraject. Dat vergroot de kans op het heel snel vinden van een nieuwe baan.

Wat is een outplacementtraject?

Heb je nog nooit van dit soort trajecten gehoord? Heb je geen idee wat het is? Dan is het goed dat we dat eerst even heel globaal uitleggen. Een outplacement is eigenlijk een speciaal begeleidingstraject dat als doel heeft om zo snel mogelijk een andere werkgever te vinden. Dat is dus precies wat jij zoekt. Soms kiezen mensen voor dit traject omdat er een reorganisatie heeft plaats gevonden. Dat veroorzaakt namelijk bij heel wat mensen een banenverlies.

outplacementtraject

Reden van het zoeken van een baan maakt niet uit

Je komt vrijwel altijd in aanraking voor dit traject. Wat de reden ook is dat je een andere werkplek zoekt. Misschien heeft dit bij jou helemaal niets met en reorganisatie te maken. Wellicht speelde er een conflict bij je vorige werkgever en was dat niet meer op te lossen. Dan is de beste oplossing soms ook om zo snel mogelijk een andere baan te zoeken. Waar je weer met plezier aan het werk kunt gaan.

Hoe lang duurt dit traject?

Als jij interesse hebt in een outplacement, is het logisch dat je nog meer vragen hebt. Natuurlijk wil je ook weten hoe lang zo’n traject ongeveer gaat duren. Dit hangt voor een groot deel ook af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Minstens 3 maanden ben je wel snel bezig. Maar het gebeurt ook wel dat het hele traject bijna een jaar duurt.