Tips

Reclame maken voor je bedrijf op een subtiele manier

Bij grote conferenties zijn bedrijven er als de kippen bij om op elke tafel een grote stapel met flyers en brochures neer te leggen. Vaak moet het uitdelen van promotiemateriaal aangevraagd worden bij de organisatie. Hier moet voor betaald worden net zoals voor het huren van een standruimte op een conferentie geld betaald moet worden. Het gevolg ervan is dat de organisatie van een zakelijke conferentie elke dag weer kilo’s aan drukwerk in de vuilnisbak gooit. Heel erg zonde van de kosten en van het papier.

Het is dan ook makkelijker om reclame te maken op een wat subtielere manier. Op elke conferentie kom je in gesprek met tientallen mensen en een paar daarvan kunnen jouw helpen bij je bedrijf en omgekeerd. Deze mensen wil je er alleen aan herinneren dat ze na de conferentie contact met je op kunnen nemen om meer te praten over een eventuele samenwerking. Dit doe je heel makkelijk door iemand een pen met e-mailadres of een usb stick met informatie mee te geven. Deze kleine items komen altijd van pas en zullen daardoor vaak bekeken worden. Je kan verschillende items zoals aanstekers en USB sticks bedrukken met het logo van je bedrijf en je persoonlijke e-mailadres.

Het is een makkelijk ding om mee te geven naast een visitekaartje. Je kan zelfs de gok nemen om helemaal geen visitekaartje mee te geven aangezien iedereen naar een congres of conferentie stapels en stapels aan visitekaartjes heeft. Het is dan lastig om hier de goede en de onzin kaartjes uit te zoeken.

Bereid je goed voor op een congres en kom niet aanzetten met stapels en stapels aan flyers en brochures. Als mensen na een lange dag je website bezoeken zou hier genoeg informatie op moeten staan om ze over te halen contact met je op te nemen. Laat verschillende kleine gebruiksartikelen bedrukken met je logo en e-mailadres. Kijk even tussen het aanbod van webshop Maxilia voor een goede prijs voor het bedrukken van deze producten.