tolk duits
Uncategorized

Uitzendbureaus, werving en selectie op Instagram

In het begin van het eerste kwartaal van 2021 waren maar liefst 334.000 mensen werkloos. Tevens zijn er veel mensen die opzoek zijn naar hun optimale baan waar zij hun geluk in kunnen vinden. Hierdoor krijgen uitzendbureaus het alleen maar drukker. De werving en selectie zal hierdoor ook moeten worden uitgebreid en ook zeker verbeterd moet worden. Door de toenemende ontwikkelingen van social media kunnen verschillende platformen hier een rol in gaan spelen. Denk hierbij aan onder andere al LinkedIn waarbij mensen hun profiel open kunnen zetten met hun cv en mensen dit kunnen zien. Maar wat is duidelijker dan een heleboel tekst; een simpele foto. Daarom is Instagram geschikt voor uitzendbureaus en haar werving en selectie.

Waarom Instagram?

Zoals net al gezegd, het gaat om duidelijkheid. Een simpele foto of video zegt meer dan duizend woorden zeggen ze altijd. Dit geldt vooral bedrijven die opzoek zijn naar nieuwe werknemers en dit via uitzendbureaus regelen. Een foto van het werk wat ze doen, kan veel publiciteit opleveren en is ook aantrekkelijker voor mensen dan dat ze een hele tekst lezen. Hetzelfde geldt voor filmpjes, neem de mensen mee in wat je doet. Door te laten zien hoe het eraan toe gaat op de werkvloer is de aantrekkingskracht groter. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe mensen werft en kunt plaatsen bij nieuwe bedrijven. Dit levert een win-winsituatie op aangezien het bureau hiervan profiteert maar ook de werknemers die weer geld gaan verdienen.

Waarom chatkracht?

Waarom kan chatkracht hier nou aan bijdragen? Dat komt doordat ze mensen gaan helpen, datgene waar chatkracht voor staat. Uitzendbureaus krijgen voornamelijk vragen of bepaalde zaken zoals loon, werkplek etc. Het is dus aan de chatspecialisten om deze last te ontnemen en ervoor te zorgen dat deze mensen goed worden geïnformeerd. Tevens zorgen zij voor een goed onderhoud van de pagina, wat ervoor zorgt dat het up-to-date blijft en dit voor een grotere aantrekkingskracht bij mensen zorgt.