Marketing

Wat doet een online marketeer allemaal

Een online marketeer is een marketingspecialist op het gebied van het World Wide Web waarbij ze klanten online laten groeien. Waar je offline marketing hebt met advertenties in plaatselijke kranten, billboards, guerrilla marketing en ga zo maar door daar is de online wereld niet heel anders. Je kan namelijk ook online adverteren en online merkbekendheid genereren. Iets wat in deze tijd absoluut niet vergeten zou mogen worden. Daarom is het voor jou ook handig als je precies weet waar een online marketeer je bijvoorbeeld bij zou kunnen helpen.

Gratis verkeer

Er is een verschil in gratis en betaald verkeer naar je website. Als je geen website hebt heeft het ook geen zin om een online marketeer in te schakelen. Met gratis verkeer bedoelen we het verkeer dat gratis, dus zonder klikkosten, op jouw website komt. Nu heb je bijvoorbeeld direct verkeer wat binnenkomt doordat ze je al kennen en direct naar je website gaan. Maar de online marketeer kan je helpen met het binnenhalen van gratis verkeer via de zoekmachine zoals Google. Dit noemen we ook wel SEO wat staat voor zoekmachine optimalisatie. Hoger in Google om gratis bezoekers aan te trekken.

Betaald verkeer

Dan hebben we nog betaald verkeer wat je kan onderverdelen in onder andere zoekmachine adverteren en social media adverteren. Je kan adverteren in Google met de zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden. Daarnaast kan je via Facebook, LinkedIn, Instagram en ga nog maar even door adverteren met jou bedrijfsnaam, product en dienst. Het verschil met het gratis verkeer is dat je dus per bezoeker betaald. De kosten zijn vaak ook wat hoger maar je zit wel direct in het laatste fase van de customer journey. Mensen zijn dus al toe aan een aankoop en jij komt dan in beeld bij hen.