vog online
Zakelijk

Zonder problemen een verklaring aanvragen

Een vog online aanvragen is eenvoudig en kost je bijzonder weinig tijd. Je hoeft geen afspraak te maken bij de gemeente, geen vrij te nemen en niet in de rij te staan voordat je aan de beurt bent. Online kun je het aanvraagformulier insturen nadat je hebt betaald. Als de autoriteit je hebt gescreend ontvang je per post de uitslag van je verklaring omtrent je gedrag, op deze manier kun je ieder moment van de dag een vog aanvragen. Waar je ook bent en op welk tijdstip van de dag ook.

vog online

Voor ieder beroep een vog aanvragen

Niet voor ieder beroep hoef je een vog online aan te vragen, echter kan de werkgever wel beslissen dat hij toch wil dat je een verklaring aanvraagt. Dit kan een eigen beslissing zijn van de werkgever als het niet verplicht is. Sommige beroepen kan je werkgever zekerheid willen hebben dat je geen strafblad hebt met actuele zaken die je misschien hebt gedaan. Ga je bijvoorbeeld bij een bank werken of met kinderen dan heb je altijd een verklaring nodig, dit is wettelijk vastgelegd.

vog online

Bij de aanvraag van een vog online wordt door Justis gekeken of je de afgelopen jaren een delict hebt gepleegd wat relevant is voor je toekomstige baan. Het terugkijken kan vier jaar zijn, maar er zijn ook beroepen waarbij de tijd van terugkijken langer is. Heb je te maken gehad met een zedendelict dan wordt alles teruggekeken. Of je de verklaring krijgt is afhankelijk van het vergrijp wat je hebt gepleegd en de functie die je wilt vervullen. Een vog kun je dus ook krijgen ondanks dat je een strafblad hebt.