Uncategorized

De inrichting van een parkeerterrein

Parkeerterreinen bestaan er in zeer veel verschillende soorten en maten. Zo heb je simpele grasvelden, maar ook overdekte parkeerterreinen met digitale systemen. Wanneer je gaat beginnen met de aanleg van een parkeerterrein, is het van belang om te bepalen wat voor soort ondergrond het beste erbij past. In deze blog ontdek je verschillende dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de ondergrond voor een parkeerterrein.

grastegels

Dit zijn de opties

De meest voor de hand liggende opties voor de ondergrond van een parkeerterrein zijn gras, grastegels, asfalt of een vloer.

Gras

Gras is een zeer goedkope en makkelijke optie als ondergrond voor een parkeerterrein. Helaas kleven er wel een aantal nadelen aan. Zo kan de modder er bij nat weer voor zorgen de je auto wegzakt, vies wordt en dat je vieze schoenen krijgt bij het uitstappen. Daarnaast gaat het gras er vaak slecht uitzien wanneer er veel overheen wordt gereden. Nat en vochtig weer versterkt dit.

Grastegels

Grastegels zijn ook een zeer makkelijke optie voor een parkeerterrein. Ze kosten wat meer geld dan gras, maar ze besparen je een hoop gedoe bij nat en vochtig weer. Met deze tegels worden jij en je auto namelijk niet vies door modder en zal je auto ook niet wegzakken.

Asfalt

Een andere optie is asfalt. Wanneer dit eenmaal is aangelegd is de ondergrond van het parkeerterrein tegen alle weersomstandigheden bestand. Daarnaast ligt het er altijd strak bij. Het nadeel van asfalt is dat het aanleggen ervan erg duur en complex is.

Vloer

De vierde veelvoorkomende optie als ondergrond van een parkeerterrein is de parkeervloer. Het is aan te raden om dit alleen bij overdekte parkeerterreinen toe te passen. De meeste parkeervloeren zijn namelijk niet bestand tegen grote hoeveelheden water. De parkeervloer heeft net als asfalt het voordeel dat het er altijd strak bij ligt. Helemaal wanneer het een overdekt parkeerterrein betreft. Ook de nadelen van de parkeervloer zijn vergelijkbaar met die van asfalt. De aanleg ervan is namelijk erg duur en complex. Zeker wanneer je voor een overdekt parkeerterrein kiest.