Opleiding

Met een administratief medewerker opleiding ben je multi-inzetbaar

Als administratief medewerker kun je in heel veel verschillende functies terecht komen. Een administratief medewerker opleiding is namelijk heel breed. Je leert uiteraard allerlei theoretische en praktische vaardigheden maar je leert ook hoe je moet werken met een heel scala aan administratieve computerprogramma’s. Daarnaast leer je hoe je op een goede manier de telefoon kunt aannemen, mails moet beantwoorden en bezoekers moet ontvangen. Tijdens je administratief medewerker opleiding leer je eigenlijk van alles een ‘beetje’. En dat moet ook wel. Als administratief medewerker moet je namelijk multi-inzetbaar zijn. Als het druk is op een bepaalde afdeling kan men besluiten om jou tijdelijk bij te laten springen. En als de secretaresse een dagje vrij heeft kan het zijn dat je tijdelijk haar taken over moet kunnen nemen. Deze veelzijdigheid is ook meteen de charme van het beroep.

1

Een stressbestendige probleemoplosser

Als administratief medewerker ben je dus zeker geen grijze muis. Je moet goed met mensen om kunnen gaan, doortastend op kunnen treden en zeer stressbestendig zijn. Het is dus echt een zeer verantwoordelijke baan en jij zult in veel gevallen zorgen dat alles in goed banen wordt geleid. Ook als er dingen misgaan. Jij bent de nummer één probleemoplosser en het aanspreekpunt binnen het bedrijf.

Ben ik geschikt voor deze opleiding?

Om deze opleiding goed te kunnen doorlopen moet je beschikken over de juiste eigenschappen. Je moet stressbestendig zijn, sociaal, vriendelijk en geduldig. Daarnaast moet je zeer nauwkeurig en foutloos kunnen werken. Dat brengt veel druk met zich mee. Hier moet je mee om kunnen gaan. Ook is het handig als je enige affiniteit hebt met computers. Het zal dan makkelijker zijn om de verschillende programma’s te leren. Daarnaast speelt ook mee dat je een groot deel van je werkdag achter je computer door zult brengen. Je moet het dus ook leuk vinden om met een computer te werken.