Geschenk

Tips voor het beste promotiemateriaal

Naamsbekendheid is voor een merk natuurlijk ontzettend belangrijk. Om deze naamsbekendheid te genereren is belangrijk dat jouw merk zo vaak mogelijk voorkomt en gezien wordt. Het verspreiden van jouw naam kan natuurlijk op tal van manieren. We maken het onderscheid tussen online en offline promotie. In dit artikel laten we de online kant even voor wat het is en focussen we ons op de offline kant. Wij vinden promotiemateriaal in de vorm van cadeautjes de beste manier om naamsbekendheid te vergaren. Hieronder lees je een aantal tips.

Tip #1: Ga voor duurzaamheid

Als bedrijf wil je natuurlijk ook wel wat bereiken en een goede indruk achterlaten met jou promotiemateriaal. Een goede indruk achterlaten doe je niet door iemand een stukje goedkoop plastic cadeau te doen. Ook is het opmerkelijk dat steeds meer bedrijven en consumenten zich bewust zijn van duurzaamheid. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden!

Tip #2: Kies iets dat bij je past

Kies een geschenk of promotiemateriaal dat bij jou als bedrijf past. We hadden het net al even over duurzaamheid, dat moet natuurlijk wel goed bij je passen. Maar het leukste is als geschenk naadloos aansluit op waar jij als bedrijf voor staat. Het is natuurlijk fijn als mensen meteen de associatie hebben met jouw bedrijf als ze het product zien. Om een voorbeeld te noemen: een sportschool geeft trouwe leden een bedrukte drinkbeker cadeau of een IT bedrijf geeft bedrukte USB sticks weg aan al haar medewerkers.

Tip #3: Ga voor kwaliteit

Zoals al eerder genoemd moet een relatiegeschenk een goede indruk achterlaten bij de ontvanger. Dat doe je niet door een product cadeau te doen van hele slechte kwaliteit. De truc zit hem in het kiezen van een cadeau dat je voor een goede prijs in kan kopen en dus van goede kwaliteit is.

Bron