Cursussen

Wat leer je bij een opleiding loopbaancoach?

Overweeg je een opleiding loopbaancoach? We gaan je er in deze blog meer over vertellen. Een opleiding tot loopbaancoach is namelijk helemaal geen slecht idee, maar dan moet het natuurlijk wel goed bij jou passen. Anders heeft het niet zoveel zin om zo’n opleiding te volgen uiteraard. Lees snel verder, dan leggen we dit uit.

Vooropleiding

Je kunt niet meteen na de middelbare school loopbaancoach worden. Dat zou ook gek zijn, want dan zou je nadat je afstudeert mensen gaan coachen over hun loopbaan terwijl je zelf pas net aan je loopbaan bent begonnen. Het is dus belangrijk dat je een vooropleiding en enigszins relevante werkervaring hebt. Van daaruit is het niet alleen makkelijker om loopbaancoach te worden maar kun je ook een stuk beter inschatten of het echt iets voor jou is of juist helemaal niet.

Mensen in hun kracht krijgen

Het belangrijkste dat je zult leren bij een opleiding loopbaancoach is hoe je mensen weer in hun kracht kunt krijgen. Dit heeft betrekking op hun professionele loopbaan, maar dat sijpelt ook door naar andere vlakken. Je gaat cliënten helpen die geen plezier meer vinden in hun werk of geen idee hebben welke kant zij op moeten met hun carrière. Door met hen te spreken en je kennis en kunde in te zetten help je deze mensen weer vooruit!

Zelfkennis

Ook leer je veel over jezelf. Je past automatisch de kennis die je op doet ook deels op jezelf toe. Op die manier kom je meer over jezelf te weten. Dat kun je vervolgens inzetten om je eigen leven te verbeteren. Een hele mooie bonus, vinden wij!

Dat leer je dus

We hopen dat je nu een goed beeld hebt gekregen van de dingen die je leert bij een opleiding loopbaancoach. Mocht je de opleiding gaan volgen, dan wensen we je veel succes!