Auto

De nieuwe elektrische Kia EV6

Met de stijgende benzine- en dieselprijzen is de overstap naar elektrisch steeds verleidelijker. Steeds meer automerken kiezen er ook voor om meer of zelfs enkel nog te investeren in elektrisch rijden. Een van de merken die investeert in elektrisch rijden is Kia. De EV6 is de nieuwe elektrische auto van Kia. Deze crossover is gemaakt voor iedereen die de overstap wil maken van hun oude crossover naar een nieuwe elektrische crossover. Hierbij is er ook de optie voor Kia EV6 Lease. EV6 is dit jaar uitgeroepen tot auto van het jaar. De prijzen van de EV6 beginnen ongeveer bij €45.195, of ga voor de keuze van een Kia EV6 Lease.

De actieradius van de Kia EV6

De EV6 is te krijgen in drie soorten aandrijflijnen en batterijen. Het grootste verschil hierin zit zich in de actieradius van de Kia EV6. Met het eerste pakket zal de auto beschikken over een actieradius van maximaal rond de 394 km. Met pakket twee zal de actieradius maximaal rond de 506 km liggen. Ook beschikt de auto met pakket twee over meer trekkracht dan de andere pakketten.  En met het derde pakket zal de actieradius van de auto maximaal rond de 528 km liggen. Met pakket drie geniet men ook van de optie van het snelladen van de accu van de auto.

Technische specificaties en andere weetjes

Een ander handig snufje van de Kia EV6 is het Vehicle-To-Load systeem waarmee de auto is uitgerust. Hiermee kan de EV6 andere elektrische apparaten opladen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als een elektrische fiets opgeladen moet worden.Of bijvoorbeeld voor het voorzien van stroom aan een elektrisch pitje om te koken tijdens het kamperen. Ook is deze Kia EV6 voorzien van alle moderne veiligheidssystemen. De auto is beschikbaar in tien verschillende kleuren, dus hij valt ook zeker te personaliseren. Naast verschillende tinten zilver en zwart is er bijvoorbeeld ook groen, rood of blauw om uit te kiezen.