finqle-logo
Zakelijk

Freelance factoring bood mij de uitkomst

finqle_factoring_detailAls freelancer is het niet altijd makkelijk om facturen op tijd betaald te krijgen. Sommige klanten laten nogal lang op zich wachten en als je een dubieuze debiteur hebt dan is dat heel erg frustrerend. Hiervoor heb ik wel een goed oplossing en dat is het gebruik maken van de dienst “freelance factoring“.

De dienst

Freelance factoring houdt in dat ik als freelancer een factuur kan verkopen aan een extern bedrijf dat gelijk uitbetaald. Het externe bedrijf rekent wel een factoring fee, maar dat is meestal een heel klein percentage. Meestal is de factoring fee heel erg laag wat het heel erg aantrekkelijk maakt als freelancer.

finqle_factuur_indienenHet bedrijf waaraan de factuur is verkocht handelt de rest af. Zo ben ik zelf ook beschermd tegen faillissement van een debiteur. Door dit concept hoef ik mij geen zorgen te maken over de factuur, omdat het externe bedrijf eigenlijk alles wat daarna komt op zich neemt.

Voor mij was dit de ideale uitkomst, omdat het wel eens is voorgekomen dat een klant niet op tijd betaalde. Het kostte mij toen heel veel tijd. Nu kan ik zelf kiezen welke facturen ik verkoop aan het externe bedrijf.

Er is een bedrijf waar ik altijd hele goede ervaringen mee heb en dat is Finqle. Tot nu toe is alles goed gegaan en zijn alle facturen die ik heb aangeboden ook aangenomen. De Freelance factoring dienst raad ik eigenlijk elke freelancer aan, omdat het bedrijf niet zo zeer naar jou als freelancer kijkt maar naar je opdrachtgever.